Nyheder fra MiljøForum Fyn
Vis nyhedsbrevet i en browser
MiljøForum Fyn
Byggeriet efterspørger byggematerialer med miljøegenskaber som aldrig før

Byggeriet efterspørger byggematerialer med miljøegenskaber som aldrig før

Den danske ordning for bæredygtigt byggeri, DGNB, vægter miljø, økonomi i anlæg og drift, samt sociale forhold lige højt. Siden ordningen, som lidt kækt kaldes for ”bæredygtighed på formel”, blev lanceret i 2012, har interessen for at DGNB-certificere bæredygtige bygninger og byområder været støt stigende. Nu vil MiljøForum Fyn vende en af DGNB’s kriterier til en ny forretningsmulighed for producenter og leverandører af byggematerialer til bæredygtigt byggeri.
 
 
Materialer til bæredygtigt byggeri i billeder

Materialer til bæredygtigt byggeri i billeder

Sammen med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, InnoBYG og BvB - Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse samlede MiljøForum Fyn 450 deltagere til en konference om materialer til det bæredygtige byggeri. Blandt dem var 21 materialeproducenter og -leverandører, som brugte konferencen til at blive klogere på miljøvaredeklarationer og fremvise deres produkter over for bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommende konstruktører.
 
 
Velkommen til fire nye medlemmer

Velkommen til fire nye medlemmer

Hos MiljøForum Fyn udbygger vi hele tiden vores medlemskreds. Fire nye medlemmer kan nu knytte bånd til vores voksende netværk. Vi byder hermed velkommen til Mogens Rasmussen A/S, COWI A/S, Hartvigsen & Ko ApS og KOBOTS ApS.

Læs mere om de nye medlemmer.
 
Arrangementer

Tæt på ny teknologi

Tirsdag den 6. november kl. 13.00-17.00
Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M

I samarbejde med bl.a. InnoBYG og Dansk Byggeri er MiljøForum Fyn medarrangør af eventet ”Tæt på ny teknologi”. Eventet er bygget op som en udstilling, hvor du kan opleve forskellige bud på ny teknologi eks. styringsteknologi (drifts- og servicefasen), virtual reality, droner, BIM, robotter samt data, og hvordan de anvendes. Dagen vil også byde på inspirationsoplæg, som viser, hvordan forskellige løsninger kan og vil understøtte den teknologiske udvikling i bygge-, anlægs- og installationsbranchen. Læs mere og tilmeld dig her.

Intelligent registrering

Tirsdag den 13. november kl. 12.30-17.30
Konferencen i Forskerparken, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MiljøForum Fyn inviterer til workshoppen "Intelligent registrering", hvor du kan få udvidet din horisont omkring digital registrering af data. Under workshoppen vil virksomheden Buildcode fortælle om den nye scanningsteknologi, og alt hvad det indebærer. Workshoppen vil også byde på oplæg fra MTH og Bygkontrol, som vil fortælle om anvendelsen og brugen af scanningsteknologi i praksis. Dagen afrundes med en dating-session, hvor du har mulighed for at netværke på kryds og tværs.

EPD som konkurrenceparameter

Onsdag den 5. december kl. 9.30-14.00
Teknologisk Institut, Gregersensvej 8, 2630 Taastrup
I samarbejde med EPD Danmark og Green Building Council Denmark er MiljøForum Fyn ved at kortlægge, hvordan dokumentation af byggematerialers miljømæssige egenskaber kan gøres til et konkurrenceparameter. Som et led i projektet inviterer de tre samarbejdspartnere materialeleverandører og -producenter til workshoppen ”EDP som konkurrenceparameter” den 5. december. Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her.

Salg og markedsføring af ydelser til bæredygtigt byggeri

Torsdag den 6. december kl. 8.30-13.00
Konferencen i Forskerparken, Forskerparken 10, 5230 Odense M

Sæt turbo på dit salg og din markedsføring af ydelser og produkter til det bæredygtige byggeri. Med hjælp fra et privat konsulentfirma har MiljøForum Fyn gennemført en kundeanalyse, der skal danne afsæt for udvikling af konkrete handlingsforslag for, hvordan du som medlem kan påvirke efterspørgslen efter bæredygtigt byggeri. Kom og hør resultaterne, når vi præsenterer dem for dig den 6. december. Læs mere og tilmeld dig her.

Miljødiplomer til medlemmer

Torsdag den 13. december kl. 17.15-18.00
SEF A/S, Fåborgvej 44, Svendborg 5700
Advisory Boardet for MiljøForum Fyn har besluttet at uddele miljødiplomer til medlemsvirksomhederne Svendborg Kommune, Arkitektfirmaet TKT A/S, Oluf Jørgensen A/S og Alf Jensen A/S, fordi de har været involveret i miljøredegørelsen for bo-og aflastningsinstitutionen i Tankefuld i Svendborg. Tilmeld dig her og vær med til at fejre dem.
Frameld dig nyhedsbrev