Sport Event Fyn Nyhedsbrev
Se dette nyhedsbrev i en browser
Sport Event Fyn

Events spreder effekter til hele Fyn

Når der om et lille års tid er VM i cyklecross i Bogense er det ikke kun i værtskommunen på Nordfyn kasseapparatet klinger. Flere af de omkringliggende fynske kommuner ser nemlig ud til at få værdi af eventen. Det samme er tilfældet, når Fynske Bank Multisport World Championships Festival til sommer sænker sin festivalstemning over Fyn. Her anslår en prognose fra Sport Event Fyn at den samlede estimerede turismeomsætning på ca. 30 mio. kr. fordeler sig ud på de tre værtsbyer Odense, Middelfart og Svendborg med hhv. 11,8, 5,9 og 3 mio. kr. hvilket efterlader en estimeret omsætning på ikke mindre end små 9 mio. kr. til det øvrige Fyn. Det skyldes først og fremmest størrelsen på de to events og den begrænset kapacitet i de enkelte værtskommuner, men også i høj grad et solidt samarbejde på det fynske sporteventområde om at sikre at omsætningen bliver på øen.
 
- Hos Sport Event Fyn glæder vi os over, at styrken i det solide fynske samarbejde på sporteventområdet, som efterhånden har en del år på bagen, viser sig så tydeligt her. Sammen formår vi at sikre, at hele Fyn får glæde af arrangementerne – ikke bare i form af store sportsoplevelser helt tæt på fynboerne, men også når det gælder den vækst, vi gerne vil fremme bredt på øen, siger Jakob Staun, chef for Sport Event Fyn.
 
 

Fyn fejrer Kronprinsen

Mere end 7.000 fynboer er med til at fejre Kronprinsens 50-års fødselsdag, når der den 21. maj skal afholdes Royal Run i landets fem største byer. Som det eneste sted i landet får Odense både besøg af Kronprinsen og Kronprinsessen, som sender Kronprinsen afsted på en One Mile, inden hun selv skal løbe en 10 km'er i den fynske udgave af Royal Run, som bred opbakning fra de fynske kommuner. For Middelfart Kommune, der sammen med Nyborg, Kerteminde, Assens, Nordfyns og Langeland Kommune har valgt at støtte op om den kongelige fejring med et helt særligt kommune-heat, handler det blandt andet om at vise kommunens borgere, at der er masser af gode oplevelser indenfor rækkevidde, også på tværs af de fynske kommunegrænser:

- I Middelfart Kommune er vi glade for at kunne være med til Royal Run i Odense og deltage i en fælles fynsk fejring af Kronprinsens 50-års fødselsdag. Vi kan rigtig godt lide idéen om at events på Fyn går på tværs af alle kommuner. Det er en gevinst for borgerne, som med vores gode infrastruktur får masser af gode oplevelser indenfor rækkevidde. En af dem er Royal Run, derfor har vi blandt andet i samarbejde med Sport Event Fyn valgt at give 25 startnumre til nye tilflyttere i kommunen, siger Johannes Lundsfryd Jensen, Borgmester i Middelfart Kommune.

Amerikanske triatleter invaderer Fyn

Sommerens store triatlonfestival er begyndt at tage form, og med tilmeldingen af hele 625 amerikanske deltagere fra Team USA, som den første fra de store lande, tegner det til, at festivalen når sit mål om 2000 udenlandske deltagere. De mange udenlandske tilmeldinger er godt nyt både for festivalen og ikke mindst turisterhvervet på Fyn, for når de amerikanske triatleter rejser ud i verden tager de både familie og venner med. Det sætter i høj grad et tydeligt, internationalt aftryk på festivalen, både sportsligt og ikke mindst stemningsmæssigt.
 

Fynske Bank bliver titelsponsor for VM-festival

Når der til sommer afholdes 5 x VM og Open Races i multisport-disciplinerne duatlon, aquatlon, aquabike, cross triatlon og langdistance triatlon, vil Fynske Bank blive nævnt mange gange. Banken er nemlig blevet titelsponsor for sommerens Multisport World Championships Festival, der finder sted den 6.-14. juli. Med sponsoratet ønsker Fynske Bank bl.a. at støtte op om en folkefest, som skal være for alle, og det falder helt i tråd med den fynske ambition for den store VM-festival. 
 

Kommende events

Royal Run: 21. Maj

Fynske Bank Multisport World Championships Festival: 6.-14 juli

DM i dressur: 7. - 10. juni

Silverrudder: 22. - 23. september

Frameld nyhedsbrev