Sport Event Fyn Nyhedsbrev
Se dette nyhedsbrev i en browser
Sport Event Fyn

10 år med store internationale sportsevents bringer Danmark og Fyn i eventdestinationernes superliga

Danske specialforbund, værtsbyer og Sport Event Denmark kan i 2018 fejre 10 års succesfuldt samarbejde med tiltrækning og afvikling af store, internationale sportevents til Danmark. Ikke mindre end 60 store internationale events har samarbejdet i den såkaldte eventtrekant bragt til Fyn siden 2008, og med spændende bud og aktiveringstiltag i pipeline tegner der sig en fremtid for Fyn og Danmark med fremme blandt verdens eventdestinationer. Udover et tæt og mangeårigt samarbejde med Sport Event Denmark er det succesfulde arbejde omkring tiltrækning af sportevents på Fyn i høj grad resultatet af et velfungerende og erfaringsbaseret arbejde i Sport Event Fyn og ikke mindst bred opbakning fra alle kommuner på det fynske fastland. 

Et hæsblæsende 2017: Fyn stillede skarpt på cykelsport og erhvervsaktivering

Endnu et spændende sportsår er i gang og godt på vej til at tage over for et hæsblæsende 2017, hvor særligt cykelevents har fyldt kalenderåret godt ud hos Sport Event Fyn. Mens World Cup i cyklecross blev afholdt i Bogense og de Nordiske Mesterskaber i banecykling i Odense, fik store dele af Fyn glæde af både Fyen Rundt og PostNord Danmark Rundt. De mange cykelevents og de stærke synergier til blandt andet turismesatsningen Bike Island Fyn, gav anledning til at Fyn, som den eneste region i Danmark nogensinde, blev tildelt titlen som UCI Bike Region. Også samarbejdet med erhvervslivet var atter i fokus under bl.a. Danisa Denmark Open, der for fjerde år udgjorde omdrejningspunktet for nye erhvervsrelationer mellem Kina og syv fynske fødevarevirksomheder med eksport for øje. Sidst på året fulgte ESL Pro League finalen i Counterstrike, der gav anledning til at potentielle fremtidige medarbejdere fik indblik i det fynske robotmiljø.

Et samlet Fyn hylder fynsk idrætsliv for niende gang

De fynske kommuner, Fynske Idrætsforbund, SIKO, Sport Event Fyn og Sportslørdags partnere Fynske Bank og DGI hyldede lørdag den 20. januar for niende gang det forgangne års flotte fynske sportspræstationer til Fynske Bank Sportslørdag. Mere end 6000 fynboer var mødt op for at deltage i festlighederne og stifte nærmere bekendtskab med de mere end 25 sportsgrene, der blev præsenteret på dagen. Også Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund deltog i den unikke, regionale fejring, og næstformand i Danmarks Idræstforbund, Thomas Bach, har stor ros til fynske event:

- Det er dejligt at se de fynske kommuner arbejde sammen om det her. At man er i stand til både at fejre topatleter, de frivillige og have en hel dag her i Odense idrætspark, som summer af liv og glæde, og hvor idrættens mangfoldighed viser sig, det er flot at se. Det er naturligt for de fynske kommuner, men det er unikt på landsplan.

--->>> Hør hvorfor de fynske borgmestre bakker op om den fælles fynske fejring

Sætbolde og smash på Fyn: Turismeomsætning slår alle rekorder

Med 11 år på bagen toppede den internationale badmintonturnering Danisa Denmark Open presented by Victor i 2017 på op til flere fronter. Bl.a. slog turismeomsætningen alle rekorder med mere end 16 friske mio., og det er i særlig grad tilskuerne, der har været med til at sikre den voksende turismeomsætning, idet der på stort set alle hovedturneringens spilledage var udsolgt af stolesæder i Odense Idrætshal, hvor Danisa Denmark Open afvikles. Når den øgede publikumsinteresse sætter så tydeligt et aftryk på den værdi, eventen skaber på Fyn, skyldes det i høj grad, at tilskuerne primært kommer udenøs fra, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke og Sport Event Fyn.

Gæster fra hele landet besøgte World Cup på Nordfyn - til VM venter fans fra hele verden

Om præcis et år omdannes den nordfynske muld til mudder under dækkene på verdens bedste crossrytteres cykler. Det bliver et af 2019’s absolutte højdepunkter, hvad angår sportevents på Fyn, og alt tyder på, at øen vil tiltrække sig rigtig stor opmærksom både nationalt og internationalt, når VM i cyklecross skydes i gang. Med Telenet World Cup i november fik VM’et en virkelig flot og velbesøgt forpremiere, og i weekenden havde Sport Event Fyn, Sport Event Denmark, DCU og Nordfyns Erhverv og Turisme sendt en delegation til det netop afviklede VM i Holland for at trække fans til Fyn - bl.a. med spektakulære billeder fra world cuppen i Bogense. Læs mere her.

Sport Event Fyn får ny forretningschef

Sport Event Fyns nye forretningschef har jysk blod i årene, men efter næsten 3 år hos Sport Event Fyn og en passioneret indsats i forbindelse med tiltrækning af sportevents til det fynske, glæder Jakob Staun sig til for alvor at tage roret og fortsætte den kurs i eventarbejdet, som sikrer et samlet Fyn varige effekter af sportevents på øen. Læs mere her. 

Kommende sportevents

World Tølt: 23. - 24. februar

ECCO Tour - Willis Towers Watson Pro-Am Masters by Egekilde: 3. - 5. Maj

Ishockey Danmark - Sverige: April

Royal Run: 21. Maj

Frameld nyhedsbrev