Sport Event Fyn Nyhedsbrev
Se dette nyhedsbrev i en browser
Sport Event Fyn

Badminton åbner døren til nye eksporteventyr

Fynsk øl, whisky og sild var blot noget af dét, som 37 kinesiske distributører i efterårsferien fik mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med under Danisa Denmark Open presented by Victor. Den store delegation var inviteret til Fyn af turneringens hovedsponsor Danisa og takkede i den anledning ja til at besøge en række fynske fødevarevirksomheder med eksport for øje. Virksomhedsbesøgene var arrangeret af Food Fyn og Sport Event Fyn, der for fjerde år i træk benytter badmintonturneringen som platform for en målrettet erhvervsaktivering af udvalgte fynske virksomheder, der i år tæller bl.a. Indslev Bryggeri og Mosgaard Whisky. For de eksportinteresserede fynske producenter handler det nu om at omsætte besøgene til nye forretningsmuligheder, og til at hjælpe dem på vej, er konsulentfirmaet China Experience, der fungerer som strategisk samarbejdspartner på erhvervsaktiveringen.
 
Se de kinesiske distributørers besøg hos Midtfyns Bryghus på TV2 Fyn her og hos Bryggeriet Flakhaven i TV Avisen her.
 

VM i starbåd sejler 3,6 mio. kr. hjem i det sydfynske

Sommerens store sejlsportsevent, VM i starbåd, fik adskillige stjerner i de mange udenlandske deltageres bog. Samtidig var eventen med til at skabe fynsk vækst for 3,6 mio. kr. Det viser en helt ny analyse fra Sport Event Fyn, der bl.a. har spurgt de mange internationale deltagere ind til overnatningsform og adfærd under eventen. Således viser analysen at de udenlandske deltagere i gennemsnit tilbragte 8,6 overnatninger på Fyn, og at halvdelen af de besøgende benyttede anledningen til at opleve forskellige attraktioner på øen. 

Historisk højt investeringstryk giver ny fælles turismestrategi gigantisk skub ud af startblokken

Fyn oplever lige nu et historisk højt investeringstryk. En gennemgang foretaget af Udvikling Fyn viser, at der over de næste 4 år kommer investeringer for min. 2 mia. kr. i hotelsenge og anlæg til unikke oplevelser i det fynske. Blandt de investeringer, der gøres i turismen, og som også trækker eksterne midler til Fyn, er de store sportevents, som vi på Fyn gennem de senere år er blevet stadigt dygtigere til at tiltrække. Det skal udnyttes, og derfor er Destination Fyn Klyngen og Sport Event Fyn gået sammen om en ny helårsturismestrategi, der skal sikre, at Fyn slår klo i det stigende antal turister, og at øen samtidig bliver i stand til at tiltrække endnu flere investeringer.

Highlights fra året der gik

Var du med til Sport Event Fyn og Destination Fyn Klyngens fælles årskonference Rethink Tourism? Så har du her muligheden for at gense filmen med de flotte highlights fra året der gik. Hvis du ikke var med, så grib chancen nu og se de flotte resultater, vi på Fyn har skabt det forgangne år, og glæd dig over et 2018, hvor mange flere storslåede oplevelser venter på at udfolde deres potentiale.

Kommende sportevents

World Cup i cyklecross: 19 nov. 2017

NM i banecykling: 9. - 11. feb. 2018

Sportslørdag: 20. januar 2018

Fyn 2018 ITU World Championships Festival: 6. - 14. juli 2018

Frameld nyhedsbrev