Nyheder fra MiljøForum Fyn
Vis nyhedsbrevet i en browser
MiljøForum Fyn
MedicoPack udnytter overskudsvarmen

MedicoPack udnytter overskudsvarmen

MiljøForum Fyns indsats over for overskudsvarme i produktionsvirksomheder er for alvor ved at slå igennem. Flere og flere virksomheder er ved at genvinde varmeoverskuddet fra deres produktion og forvandle det til en bæredygtig forretning. Den seneste i rækken er virksomheden MedicoPack, som producerer emballage til medicinal-industrien. I processen producerer virksomheden et varmeoverskud svarende til 39 husstande. Den overskydende varme, som virksomheden ikke bruger til at opvarme egne radiatorer, sælger den til Kerteminde Forsyning, som kan sende den videre til private forbrugere. Ifølge beregningerne vil det på sigt udløse en besparelse på 400.000 kr. om året. En investering på en halv million kr. med en tilbagebetalingstid på ca. halvandet år, var alt hvad der skulle til.
Se TV2/Fyns indslag om MedicoPack og MiljøForum Fyn.
 
Nyt kemikalie-værktøj på vej

Nyt kemikalie-værktøj på vej

KEMIguiden lukker i løbet af 2018 og erstattes af CHESS, som er et effektivt program til registrering, styring og overvågning af kemikalier. CHESS minder om KEMIguiden på flere punkter, men den adskiller sig dog ved, at den opfylder flere af de ønsker, som brugerne har efterspurgt i årenes løb. Bureau Veritas, som driver CHESS, har udviklet et særligt tilbud til MiljøForum Fyns medlemmer. Tilbuddet inkluderer gratis overførsel af data til det nye system. Læs mere om CHESS og medlemstilbuddet.
 
Erfa-møder for miljøledere

Erfa-møder for miljøledere

Temaer og datoer for efterårets møder i ISO 14001 erfa-gruppen for miljøledere er nu lagt fast. Erfa-netværket består af 20 miljøansvarlige, som mødes fire gange årligt og udveksler viden, erfaringer og konkrete værktøjer til de daglige opgaver – fra strategier til regneark. Det er målrettet mod virksomheder, som er ISO 14001 certificeret eller arbejder efter de samme principper som ISO 14001. 
LinkedIn

Ses vi på LinkedIn?

Følg MiljøForum Fyn på LinkedIn og bliv løbende opdateret med nyheder og arrangementer inden for miljø, CSR, energi, ressourcer og bæredygtigt byggeri.
 
 
Arrangementer

Erfa-møder for miljøledere

For medlemmer. Eller brug klippekort.
I slutningen af september etableres et nyt netværk for miljøledere. Formålet er, at medlemmerne kan opbygge og udveksle viden og erfaringer indenfor miljøledelse i forhold til ISO 14001 ved aktivt at deltage i et fordomsfrit og fortroligt miljø. Første møde finder sted den 26. september og temaet er "Leverandørstyring og ISO 14001". Læs mere om netværket og erfa-møderne.

Finansiering af energibesparelser

Montana Møbler A/S, Akkerupvej 16, 5683 Haarby
Alle er velkomne.
Udvikling Assens, MiljøForum Fyn og Montana Møbler inviterer til et temamøde om, hvordan energibesparelser kan finansieres, så det bliver en rigtig god investering. På mødet vil de tre arrangører dykke dybere ned i sammenhængen mellem energi og økonomi. Hvordan kan energibesparelser finansieres? Hvad er intern forrentning? Hvordan kan energi være den bedste investering? Det er bare nogle af de spørgsmål, som vil blive besvaret på mødet. Tilmeld dig og læs mere.
Frameld dig nyhedsbrev