Nyheder fra MiljøForum Fyn
Vis nyhedsbrevet i en browser
MiljøForum Fyn
Overskudsvarme er en god forretning

Fremtidens forretning er cirkulær

Der var fuldt hus til MiljøForum Fyns årsmøde. Over 80 deltagere mødtes til en dag med inspirerende oplæg om cirkulær økonomi. De fik en forpremiere på de 27 anbefalinger, som regeringens Advisory Board med fokus på cirkulær økonomi offentliggjorde i starten af juni. Virksomhederne delte også ivrigt deres cirkulære forretningsmodeller med hinanden, hvilket gav rum til, at de kunne inspirere hinanden. Læs mere om højdepunkterne.
Overskudsvarme er en god forretning

Overskudsvarme er en god forretning

MiljøForum Fyn har screenet 24 fynske virksomheder og undersøgt potentialet for at forvandle virksomhedernes overskudsvarme til en god forretning. Screeningerne har vist, at de 24 virksomheder kan spare 38 millioner kWh ved genvinding af overskudsvarme, hvilket svarer til 2.100 husstandes varmeforbrug på et år. Dermed er et nyt forretningsområde ved at spire frem, hvor de fynske virksomheder kan komme til at spare eller tjene penge på varm luft. Læs mere om, hvad screeningen går ud på, og hvordan virksomheder kan komme i betragtning.
 
De lokale medier har også fået øje på indsatsen, og det har resulteret i en artikelserie, hvor bl.a. Montana fremhæves som et godt eksempel på en virksomhed, der evner at spare penge og blive mere grøn ved at genbruge varme. Læs mere om, hvordan møbelproducenten genindvinder den overskydende varme fra produktionen.
Sommerhilsen

God sommer!

Sekretariatet i MiljøForum Fyn ønsker dig en god sommer og glæder sig til at fortsætte samarbejdet om at gøre virksomhederne lige så grønne som den fynske sommer!
Frameld dig nyhedsbrev