Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
Odense Robotics Jobbank erorbrer Europe
340 opslåede job i robotklyngen på ½ år 
Odense Robotics Jobbank blev lanceret i september sidste år. De 340 jobopslag, der har været på jobbanken siden åbningen, viser med al tydelighed, at robotvirksomhederne vokser hurtigt - også hurtigere end de selv forventede, da vi spurgte dem i 2015. Dengang lød virksomhedernes samlede forventning til nyansættelser på 400 medarbejdere i 2017. Det tal må forventes at blive højere, hvis den nuværende hastighed fortsætter.
 
Siden lanceringen har vores lille rekrutterings-team deltaget 23 nationale og internationale jobmesser/events og talt med potentielle kandidater i Odense, Aalborg, København, Holland, Sverige, Finland m.fl. Ved flere af messerne har vi været i godt selskab med nogle af virksomhederne i klyngen. Siden Jobbankens lancering i september 2016 har vi haft over 17.700 unikke besøgende på siden, og under forårets ”Tour de Robot” var der mere end 3500 unikke besøgende på siden. Omtrent halvdelen af virksomhederne i klyngen har haft mindst én stilling slået op i Jobbanken. Med 340 opslåede stillinger, er der selvsagt en del af virksomhederne, der har haft mange jobopslag i jobbanken. Det massive udbud af spændende job medvirker til at positionere Odense som den eftertragtede ’robotby’, den er blevet.
Tag med Odense Robotics på karrieremesser i efteråret
Skal din virksomhed være repræsenteret på nogle af efterårets job- og karrieremesser. Det skaber altid større opmærksomhed blandt kandidaterne, når flere virksomheder er samlet. Disse events er planlagt for resten af året - og flere forberedes:
  • 14. juni:             SDU Kandidatdag. Odense
  • 14. september:   Jobmesse Fyn, Odense
  • 3.-5. oktober:     HI Messen, Herning
  • 4. oktober:         Ingeniørens Jobtræf, Odense
  • 11.-12. oktober:  DSE Messe, Aalborg
  • 1. november:      Ingeniørens Jobtræf, Aarhus   
Vil du gerne med os på en messe? Kontakt Lara Weber: liweb@udviklingfyn.dk - se en oversigt over hele årets aktiviteter og resultater
Scale up Denmark robotics
10 mio. til hurtigtvoksende robotvirksomheder 
Syddansk Vækstforum har investeret 10 mio. kroner i et nyt Scale-up Denmark elitetræningscenter, som skal hjælpe unge robotvirksomheder med vækstpotentiale til at vokse sig store på rekordfart. Indsatsen skal drives af Odense Robotics og Teknologisk Institut, som i forvejen samarbejder om at støtte robot-startups.
Initiativerne omkring den fynske robotklynge bliver bemærket og omtalt flittigt. Vi har samlet nogle af eksemplerne her for at give et indblik i, hvad der rør sig. 
Du kan læse:
BISSEN & BOSSEN:
Robotklyngen har brug for dansk og international arbejdskraft
Konference:
Rekrutteringsudfordring skal løses gennem samarbejde
31. maj  kl. 9:30 - 15:15
Konference: Inno-Drone kick-off
Hvilke udfordringer og muligheder er der i anvendelsen af innovative droneteknologier? Forretningsledere såvel som ledende teknologieksperter og innovations-skabere præsenterer dybdegående viden omkring trends og spirende teknologier, og giver dig overblik over markedet og dets muligheder.   RoboCluster har netop lanceret en ny hjemmeside om droner: innodrone.dk - læs mere om det her
Sted: Videnbyen - Cortex Park 26, Odense M.
Arrangør: RoboCluster
8.-9. juni
Kom med Odense Robotics til Smart Industry Forum 
Kom og deltag sammen med andre klyngemedlemmer til Smart Industry Forums summit, “It´s all about data – It´s all about people”, i København 
 
Her vil mere end 20 internationale oplægsholdere og eksperter adressere disse udfordringer og muligheder, vise praktiske eksempler på hvordan man kan starte og desuden inspirere og motivere i den disruptive proces man vil komme til at opleve i den nærmeste fremtid. Agenda    
14. juni kl. 10:30 - 13:00
Haps de nye kandidater fra SDU  - mød dem 14. juni
På kandidatdagen vil du møde kommende dimittender af alle slags - fra ingengiører over humanister til dataloger og jurister. Du får en stand på dagen, hvor du kan gøre dig synlig overfor mulige kandidater til din virksomhed. Arrangementet er gratis, men kræver, at du har et konkret stillingsopslag med.
Campustorvet på SDU, Campusvej 55, Odense M 
Arrangør: RIO SDU
14. juni - 12.00 til 17.30
Kom til robot-workshop i EU og få indblik i EUs tech-strategier
Den 14. juni kan alle med interesse for robotter, digitalisering og automatisering deltage i en workshop hos Microsofts domicil i Bruxelles. På programmet er blandt andre Odense Robotics og Microsoft. Ved at deltage i workshoppen kan du få et indblik i de langsigtede planer og visioner, man har på europæisk plan for tech-området. Herunder også budgetter, hvor robotklyngen i Odense kan komme til at spille en rolle som europæisk 'Innovation Hub'. 
Sted: Microsoft Executive Briefing Centre, Rue Montoyer 51 i Bruxelles
Arrangør: European Regional Research and Innovation Network - ERRIN
Se agendaen for workshoppen
16. juni kl. 10-14
Automationsdag'17 hos Egate
35 udstillere, oplægsholdere, en større kinesisk investordelegation og en kæmpe basket-robot, indholdet på dagen. Tanken er at bringe kunder og leverandører sammen til en netværksdag med fagligt indhold om Robotter, automation og Industri 4.0.
  • Industri 4.0 fra førersædet Netop når det handler om Industri 4.0 har Festo sat sig førersædet med deres CP Factory. Kom og hør Festos bud på hvor Industri 4.0 vil føre industrien hen.
  • Kinesiske investeringer på vej!? Udenrigsministeriet kommer med en kinesisk delegation der både omfatter investorer og tekniske virksomheder med interesse for udviklingspartnerskaber, salg og distribution. Mere information om mulighederne for matchmaking med fås ved henvendelse til Udenrigsministeriet, Jesper Algren på telefon 21680856 eller E-mail.: jesalg@um.dk
  • Man vs. Robot – HVEM Vinder!? Svendborg Rabbits´ største basket-stjerne og OL bronzevinder Antonio Porta kommer på dagen, og han forventer at slå en kæmpe Comau-robot med flest basket-mål. Mon det lykkes? Der er fine præmier til de bedste blandt gæsterne!
Hvor: Egatec, Hvidkærvej 3, Odense SV
WALK IN Odense robotics Startup Hub
22. juni - kl 15:30 - 18:00
Kom til Walk-In i Start Up Hub'en og mød formanden for Rethink Robotics 
Få nye idéer til robotprojekter og teknologiske løsninger, indkassér gode råd fra en af branchens helt store rollemodeller og netværk med dine kollegaer fra robot-, automations- og forskningsmiljøet - det er igen endelig blevet tid til Start Up Walk-In, hvor vi bl.a. introducerer et nyt koncept: Open Mic. 
Det er hos Teknologisk Institut, Forskerparken 10 F, Odense M
Frameld dig nyhedsbrev