Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
Odense Robotics gold cluster label
Den fynske robotklynge - nu med guldstempel
Odense Robotics, kan fremover pryde sig med det EU-certificerede Gold Label - den højeste anerkendelse klyngeorganisationer kan få. Med guld-certifikatet rykker Odense Robotics officielt ind i den internationale superliga af robotklynger - en status, der styrker/ skaber stor værdi i forhold til tiltrækning af udviklingsmidler, arbejdskraft, samarbejdspartnere og kunder til virksomheder og organisationer i og omkring robot-klyngen. 
 
Læs artikel på fyens.dk (kræver abonnement)
KUBO får 6,7 mio til internationalisering
I sidste uge blev det kendt, at KUBO, som tidligere på året forlod StartUp Hub'en har fået en investering på 6,6 mio. kr. fra Vækstfonden, KMD, og virksomhedens bestyrelsesformand. Kapitalen skal bruges til at styrke organisationen og rulle robotterne ud internationalt. KUBO har stor succes med sine læringsrobotter, som sætter børn i børnehave og grundskole i stand til at lære at programmere og løse udfordringer, som hidtil har været forbeholdt elever på større klassetrin. Med den nye kapitaltilførsel på 6,6 mio. kr. skal robotterne bl.a. ud på det internationale marked.
"StartUp Hub'en gjorde os skarpere"
Hør Tommy Otzen fra KUBO fortælle til Europas mest sete nyhedskanal, hvordan det lykkedes at opsætte en supply chain af lokale virksosmheder i løbet af kun tre måneder.
!Robot
Anbefaling: Ny robotforestilling sætter tanker i gang
Teaterforestillingen Robot har netop haft premiere på Sukkerkogeriet i Odense. Flere af de fynske robotvirksomheder har bidraget viden i researchfasen og har stillet robotter til rådighed for forestillingen, som tager publikum med på en facinerende, kompleks og dilemmafyldt rejse gennem fortid, nutid og fremtid - som den måske kommer til at se ud - uden at forfalde til 'teknologihetz'. Masser af stof til eftertanke og et godt sted at starte for folk, der vil blive klogere på fremtidens teknologier, muligheder og dilemmaer. Her fra skal lyde en varm anbefaling - billetter købes her

Egatec inviterer til Automationsdag'17

Tør du møde Racer7 i en 3-point basketkonkurrence? Egatec har inviteret en Comau robot, så du kan få mulighed for at udfordre denne ekstraordinære og hurtigste robot i sin klasse i en spændende basketball konkurrence. Robotten har allerede spillet mod NBA spilleren Marco Belinelli og er klar til den næste modspiller.Arrangementet samler branchefolk og eksperter inden for automation med det formål at skabe en platform for inspiration og netværk, der kan skabe nye relationer og inspirere til nye løsninger i produktionskæden. Tag udfordringen og få en unik oplevelse fredag den 16. juni 2017 fra kl. 10-14.Se programmet og Tilmeld dig her - det' gratis

Workshop for maskinproducenter: Sådan skaber du servicekoncepter med sensorteknologi og IoT
Workshoppen vil inspirere og give viden om, hvordan man som maskinproducent eller underleverandør kan udnytte sensor- og IoT-teknologier til at skabe nye service-koncepter, som skaber værdi for kunderne ved at optimere og effektivisere produktionen.
Workshoppen er 17. maj kl. 8:30 - 12:30  i Odense   
Kom med Odense Robotics til Smart Industry Forum
Er ledere og  medarbejder i din virksomhed i stand til at udnytte de nye teknologier og tilpasse forretningsmodellerne, processerne og organisationen herefter?
Odense Robotics er en del af Smart Industry Form sammen med en lang række andre teknologiførende virksomheder og organisationer. Kom og deltag sammen med andre klyngemedlemmer til Smart Industry Forums summit, “It´s all about data – It´s all about people”, i København 8.-9. Juni 2017.
 
Her vil mere end 20 internationale oplægsholdere og eksperter adressere disse udfordringer og muligheder, vise praktiske eksempler på hvordan man kan starte og desuden inspirere og motivere i den disruptive proces man vil komme til at opleve i den nærmeste fremtid. Agenda    
 
Tilmelding koster 890 euro pr. person. Dette inkluderer adgang til hele agenda, aften event med spisning og networking, all inclusive forplejning begge dage. REGISTRÉR NU og få dit hotel værelse på Tivoli Hotel, København med i prisen.
Et godt tip:
Initiativerne omkring den fynske robotklynge bliver bemærket og omtalt flittigt. Vi har samlet nogle af eksemplerne her for at give et indblik i, hvad der rør sig. 
Du kan læse:
Vil du modtage pressemeddelselser fra Odense Robotics?
Et par gange om måneden udsender vi pressemeddelselser om resulateter af indsatser i robot-klyngen eller historier, baseret på analyser eller ny viden om virksomhederne. Vi samler altid op på historierne i nyhedsbrevet, som udkommer månedligt, men hvis du vil have nyheden i din mailbakke samtidig med pressen, så skriv dig på listen her
Den 9.-10. maj:
European Business Forum - The Davos of business thinking
ODEON, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C
Det er her verdens førende tænkere og ledere inden for forretningsudvikling, ledelse, innovation og strategi mødes for at inspirere, dele og deles om deres visioner og resultater. Du kan møde bl.a. Michael E. Porter (#1 business thinker), Lars Rebien Sørensen (#1 business leader) og Marshall Goldsmith (#1 leadership coach)
Tirsdag den 16. maj - 15.00 - 18.00
Teknologisk Institut, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M - arranør: IDA Fyn
Programmet indeholder en præsentation af Industry 4.0 konceptertog aktuelle trends på markedet. Arrangementet vil fortsætte med en tur rundt på TIs Center for Robotteknologi og igangværende projekter. Endelig vil der være en workshop session, hvor deltagerne får mulighed for at lave robot programmering og se en praktisk Industry 4.0 opsætning.
Onsdag den 17. maj - 8:30 - 12:30
SDU CortexLAb, Cortex Park 26, 5230 Odense M
Workshoppen vil inspirere og give viden om, hvordan man som maskinproducent eller underleverandør kan udnytte sensor- og IoT-teknologier til at skabe nye service-koncepter, som skaber værdi for kunderne ved at optimere og effektivisere produktionen
Onsdag den 18. maj
SDU CortexLab, Cortex Park 26, 5230 Odense M
Grib chancen for at præsentere foran +100 investorer på en af årets helt store investorbegivenheder, Business Angel Årsmøde 2017,  som præsenteres i samarbejde med bl.a. Invest in Odense og Keystone. Mød investorer fra hele landet og ambitiøse væsktvirksomheder som pitcher innovative løsninger.
Tirsdag den 23. maj kl. 09.00-16.00
Forskerparken 10, Auditoriet, Odense M
Der er et stort behov for, at fremstillingsvirksomheder fremadrettet automatiserer store dele af produktionsprocesserne, så de kan producere mindre seriestørrelser rentabelt og reducere lagerbindinger. Derudover er der behov for, at automation ikke alene ses som et omkostningsbesparende potentiale, men som et middel til at øge den samlede agilitet og kundeorientering. Hør bl.a. Robo-Tool og Hannemann Engineerings erfaringer med fleksibel automation.
8.-9. juni
Tivoli Hotel, Copenhagen
Odense Robotics er en del af Smart Industry Form sammen med en lang række andre teknologiførende virksomheder og organisationer. Kom og deltag sammen med andre klyngemedlemmer til Smart Industry Forums summit, “It´s all about data – It´s all about people”,
Fredag den 16. juni kl. 10-14
Hvidkærvej 3, Odense SV
Automation er i fokus, når Egatec afholder sit årlige arrangement med fokus på automatisering og optimering som er et centralt drive for at styrke virksomheders konkurrenceevne. Bedre arbejdsmiljø, højere kapacitet og mindre produktionsomkostninger er nøgleordene. Mød også nogle af virksomhederne fra Odense Robotics Startup Hub.
Frameld dig nyhedsbrev