Nyheder fra MiljøForum Fyn
Vis nyhedsbrevet i en browser
MiljøForum Fyn

Sølvplakette og konference trak fulde huse i Svendborg

Arkitekter, rådgivere og bygherrer var mødt talstærkt op til Green Building Council og MiljøForum Fyns nylige konference og snigpremiere på de kommende DGNB-kriterier for bæredygtigt skole- og institutionsbyggeri. Sammen med oplæg fra region og de kommuner, der har lagt projekter til pilotfasen, fik deltagerne et eksklusivt besøg på den bæredygtige børnehave - Humlebien i Svendborg.  
 
 

Se indslag: Svendborgs bæredygtige børnehave

Christina Melvang: Tænk langsigtet

Klar - parat - totaløkonomi

Onsdag 1. marts kl 9.00- 14.30 
Er du og din organisation klar til at arbejde med totaløkonomi i praksis?
Vi gentager succesen fra sidste år og invitere til tema-dag, hvor vi stiller skarpt på praktisk totaløkonomi.
Skal bygherrer sikre sig den økonomiske gevinst i bæredygtige byggerier er det nemllig afgørende at inkludere de totaløkonomiske beregninger tidligt i processen.
 
Lær, hvordan beregningerne indarbejdes i udbud og hvordan du implementerer og forankrer principperne for helhedstænkning i din organisation.
 
Du kan se frem til en afveklsende blanding af oplæg og praktiske øvelser med LCCByg - værktøjet, der beregner de samlede omkostninger for en bygnings levetid i forbindelse med drift, renovering, energiforbrug m.v.
 
Grønne pensionsmillioner ruller på Fyn

Grønne pensionsmillioner skal rulle på Fyn

Et nyt samarbejde med PKA Pensions energifond Sustain Solutions har set dagens lys på Fyn og giver særligt almennyttige boligselskaber mulighed for en attraktiv finansiering af større energiprojekter uden at skulle trække på kasse-kreditten.
 
MiljøForum Fyn og FAB laver aftale

Korsløkkens fælleshus skal være bæredygtigt

Fyns Almennyttige Boligselskab går nu i gang med at bygge Korsløkkens nye fælleshus. For at fremme miljø og bæredygtighed i byggeriet har FAB indgået en samarbejdsaftale med MiljøForum Fyn. Aftalen giver FAB adgang til faciliteret miljøstyre-gruppe, markedsdialog med leverandører og brug af vores værktøjer. 
MiljøForum Fyn og Scendborg kommune indgår aftale

Tankefulds bosted skal bygges med miljøhensyn

Inden længe tager Svendborg Kommune det første spadestik til opførelsen af et nyt Bo- & aflastningstilbud i den bæredygtige bydel Tankefuld. I den forbindelse har de indgået en samarbejdsaftale med MiljøForum Fyn som at sikre hensyn til miljø og bæredygtighed i byggeriet.
 
Bosted oplever færrer konflikter

Nybygget bosted giver færre konflikter blandt beboerne

Ifølge den daglige leder på det nybyggede bosted Grevenlundsvej i Odense, tegnet af ISAGER Arkitekter, er de fysiske rammer medvirkende årsag til at institutionen op-lever et fald i antallet af konflikter blandt beboerne og mindre brug af magtanvendelse. Sådan skriver bladet Teknik & Miljø.
Byggeriet modtog i efteråret 2016 MiljøForum Fyns Miljødiplom.
Arrangementer

Overskudsjord: fra udgift til besparelse

Bygherreforeningen, SWECO og Niras præsenterer nye metoder til at håndtering af restjord. Restjord fra byggeprojekter anses traditionelt som en udgift. Men ved at tage nye metoder i brug, kan der spares op til 2 % af byggesummen.
For medlemmer. Eller brug klippekort.

Kom igang med totaløkonomi

Lær, hvordan du arbejder med totaløkonomi i praksis, hvordan det indarbejdes i udbud, og hvordan du implementerer og forankrer principperne for helhedstænkning i din organisation.
Dagens program er en afveklsende blanding af oplæg og praktiske øvelser med LCCByg - værktøjet, der kan beregne de samlede omkostninger for en bygnings levetid i forbindelse med drift, renovering, energiforbrug m.v.
For medlemmer. Eller brug klippekort.

Vi-bygger-Fyn #4

Fyraftensmøde for den fynske byggebranche.
Mødet er en oplagt mulighed for at blive opdateret på væsentlige projekter, nye muligheder og udfordringer.

MiljøForum Fyns Årsmøde

Torsdag den 27. april 
Sæt X i kalenderen. Program følger snart.

Thinkers 50 - Europeean Business Forum i Odense

til maj kan du opleve en event, der kan give genlyd i resten af verden. Det sker når European Business Forum – ”The Davos of Business Thinkers” for første gang afholdes i Odense. Det er her verdens førende tænkere og ledere inden for forretningsudvikling, ledelse, innovation og strategi mødes for at inspirere, dele og deles om deres visioner og resultater. Du kan møde bl.a. Michael E. Porter (#1 business thinker), Lars Rebien Sørensen (#1 business leader) og Marshall Goldsmith (#1 leadership coach).
 
Booker du din billet nu, får du 15 % rabat ved at benytte rabatkoden: UVF17 
Frameld dig nyhedsbrev