Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
 
Robotklyngen har vokseværk - 100 virksomheder er med
Odense Robotics skyder det nye år i gang med en ny oversigt over den fynske robotklynge, som viser, at over 100 fynske virksomheder, leverer produkter og løsninger baseret på robot- og automationsteknologi. Et estimat, baseret på virksomhedernes egne vækstforventninger anslår, at virksomhederne samlet set har omkring 2600 medarbejdere
Klyngens vækst skyldes dels, at flere nye robotvirksomheder er startet op i Odense, og at etablerede virksomheder, som f.eks. tyske Schunk og Hannemann Enginering fra Sønderbog, har etableret afdelinger i Odense for at være en del af økosystemet, som også omfatter:
  • 40 robotrelatrede uddannelsesretninger,
  • 8 klynge- og netværksdannelser,
  • 5 forskningsbaserede insitutioner
  • 5 fynsk baserede venture organisationer 
I december offentliggjorde vi et lignende kort over de 115 fynske virksomheder, der fungerer som underleverandører til klyngevirksomhederne. Disse to kort tegner et billede af Fyn og Odense-regionen, som har rigtig gode vækstmuligheder i et globalt marked for robot- og automationsteknologi, der først er ved at tage fart. 
Vækst i medarbejdere
Økonomiske vækstforventninger
Er du vores nye kollega?
Vil du tiltrække high tech virksomheder og investeringer til Odense? Har du et godt netværk og indgående kendskab til robot- og automationsbranchen? Er du forretningsudvikler med international erfaring? Er du en stærk afslutter, som ved hvordan man opbygger en salgspipeline?
 - Så skal du da søge jobbet som Investment Manager for Robotics hos Invest in Odense, hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med teamet bag Odense Robotics
Nyt fra StartUp Hub'en
KUBO lancerer crowdfunding-kampagne
I mandags lancerede KUBO deres crowdfunding-kampagne på portalen Indiegogo. Målet er sat til 30.000 USD og efter blot få dage er der klikket 20.000 USD ind. Du kan også sikre dig en læringsrobot ved at følge dette link. 
Kampagnen lanceres efter et hæsblæsende efterår, hvor stifterne af KUBO har været verden rundt for at udbrede budskabet om den lille læringsrobot, og har fået interesse fra mange sider - bl.a. fra Samsung og Disney, skriver fyens.dk.
 
 
I juni 2016 blev KUBO optaget i Odense Robotics StartUp Hub, hvor de har modtaget sparring og er blevet både hjulpet og udfordret på bl.a.  deres forretningsmodel, pitch og leverandør-strategi. Stifter, Tommy Shcou Lund Outzen vurderer selv, at 'opholdet' i Startup Hub'en har været medvirkende til at skære et helt år af udviklingstiden for KUBO. Det er selvsagt meget for en virksomhed, der kun er to år gammel. 
Hør hvad KUBO og de andre 'Hub-beboere' har fået med fra StartUp Hub'en:
Tid til forandringer hos CorePath Robotics
CorePath Robotics er blevet til CP Robotics. Virksomheden forbereder sig i øjeblikket på at indtræde på flere internationale markeder. I den forbindelse har de oplevet at blive forvekslet med den canadiske robotvirksomhed ’ClearPath Robotics’, hvilket navneændringen til CP Robotics skal sætte en stopper for. Derudover er der siden årsskiftet også sket en ledelsesmæssig forandring, da direktør Jimmy Alison Jørgensen er gået ud af CP Robotics for at starte sin egen virksomhed op. Hans afløser, Sabina Kethelz, er hentet indefra i organisationen, hvor hun tidligere har været forretningsudvikler.  
 
SDE klar med to nye 'robot'-uddannelsesretninger
Syddansk Erhvervsskole udbyder fra næste skole år to nye uddannelsesretninger, der kan kvalificere til job i robotbranchen.  SDE forventer, at mellem 40-50 elever vil starte på uddannelsen til sommer.
 
Uddannelsen findes nu også som gymnasial uddannelse (EUX), hvor man får både studentereksamen og svendebrev.  
 
 
Hos Egatec og Inwatec er man meget glade for de nye uddannelsesretninger, og for at SDE har lyttet til virksomhedernes behov for kompetencer i fremtiden.
 
Odense Robotics har været aktive i for hold til at skabe dialogen mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
ABB samarbejder med EAL om robot-studie
Der er akut behov for at få uddannet flere automationsfolk og robotprogrammører, siger Steffen Enemark, forretningsdirektør, ABB’s robotafdeling i Danmark - Virksomheden indleder nu et tæt samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt, som giver de studerende en langt mere praksisrettet tilgang til at kunne sætte deres viden i spil.
Ny indsigt: Tocifrede vækstrater for robotindustrien
Det amerikanske branchesite The Robot Report, som samler data og informationer om robotbranchen på globalt plan, konkluderer på baggrund af 21 forskellige rapporter, at der vil være tocifrede vækstrater for den samlede robotbranche frem mod 2020. Forecastet er lavet på baggrund af rapporter inden for bl.a. healthcare, landbrug og droner. Læs artiklen her 
 
The Robot Report kan også berette, at 2016 var rekord år for funding af robot-startups verden over. I denne rapport kan du se hvilket robot-starups, der har fået funding og hvor meget. To virksomheder fra vores Odense-klynge er at finde iblandt: OnRobot, og Blue Ocean Robotics, der begge opnåede investor-funding i 2016.
 
Vil du modtage pressemeddelselser fra Odense Robotics?
Et par gange om måneden udsender vi pressemeddelselser om resulateter af indsatser i robot-klyngen eller historier, baseret på analyser eller ny viden om virksomhederne. Vi samler altid op på historierne i nyhedsbrevet, som udkommer månedligt, men hvis du vil have nyheden i din mailbakke samtidig med pressen, så skriv dig på listen her
Artikler om den fynske robotklynge
Initiativerne omkring den fynske robotklynge bliver bemærket og omtalt flittigt. Vi har samlet nogle af eksemplerne her for at give et indblik i, hvad der rør sig. 
Du kan læse:
Se også indslaget fra TV Avisen i onsdags om at 'robotter er hot' hos skoleelever:
Onsdag den 1. februar kl. 09.00-16.00 
Sted: Teknologisk Institut, Forskerparken 10F, 5230 Odense M 
I et marked karakteriseret ved intensiveret konkurrence bliver øget digitalisering og automatisering af produktionen et centralt aspekt for at kunne skabe den fornødne konkurrencedygtighed - og nye jobs. Men hvordan kommer du i gang med at øge automationen af din produktion? Hvilke overvejelser bør du gøre, og hvad kan du forvente af udfordringer i processen?
Onsdag den 1. februar kl. 09.00-16.00 
Sted: Teknologisk Institut, Forskerparken 10, 5230 Odense M.
Personaliserede produkter af høj kvalitet efterspørges i stigende grad af verdens forbrugere. Her er time-to-market og fleksible produktionsmetoder essentielle parametre og en fordelagtig forretningsmulighed for netop danske fremstillingsvirksomheder. Men hvordan kommer du i gang med at øge automationen af din produktion? Hvilke overvejelser bør du gøre, og hvad kan du forvente af udfordringer i processen?
Start: Tirsdag den 7. februar 
Sted: Teknoloigisk Instituts Center for Robotteknologi, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M 
Automationsnavigatør i produktion er en uddannelse, som på et halvt år vil ruste dig med dybdegående viden om automationsværktøjer og hvordan du bruger dem til markant at højne din konkurrenceevne.
Start: Onsdag den 8. februar 
Sted: Teknoloigisk Instituts Center for Robotteknologi, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M 
Kom og dyk dybere ind i forståelsen af og konceptet for den næste industrielle revolution, lad os sammen diskutere hvilke dele af Industri 4.0 rammen netop jeres virksomheds strategi skal fokusere på og udvikle sig indenfor for øget vækst og værdiskabelse.
Start: Torsdag den 9. februar 
Sted: SDU Kolding, Universitetsparken 1, 6000 Kolding
Afslutningskonference for projektet Vækst via Viden og eXport (VVX). Lær af erfaringerne med eksportsamarbejde, og mød virksomheder, der har arbejdet sammen for at øge eksporten. 
Onsdag den 1. marts kl. 10.00-16.30 
Sted: FJ Industries. Nyborgvej 27. 5863 Ferritslev 
Oplev hvordan FJ Industries har valgt en løsning, hvor de kan flytte deres relativt få robotter mellem flere maskiner. Til trykprøver tages et stopur med, og vi ser hvor lang tid det virkelig tager at omstille fra en maskine til en anden. Hvor fleksibelt er det i virkeligheden - få svaret før DIRAs generalforsamling den 1 marts 2017.
Start: Onsdag den 29. marts og onsdag den 26. april
Sted: Teknoloigisk Instituts Center for Robotteknologi, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M 
Lær hvilke skridt der skal tages for at kunne designe, implementere, risikovurdere og verificere sikkerheden af en kollaborativ robotcelle, så ydeevnen er høj, men sikkerheden stadig i top.
Frameld dig nyhedsbrev