Vis nyhedsbrevet i en browser
Odense Robotics - Frontier for Robotics technologies
Stort vækstpotentiale for fynske underleverandører til robot- og automationsklyngen
115 virksomheder, fordelt på hele Fyn, fungerer i dag som underleverandører til robot- og automationsklyngen. Det viser en omfattende og detaljeret kortlægning, som vi har foretaget blandt det store netværk af fynske underleverandører, til de mere end 80 virksomheder i robot- og automationsklyngen på Fyn. Og der er stort vækstpotentiale i at udbygge relationerne mellem virksomhederne. Derfor følger vi i foråret op med de første tiltag, der skal øge virksomhedernes kendskab til hinanden.
Underleverandørernes placering på Fyn
Underleverandører i de fynske kommuner
Underleverandørernes specialer
 
TechTour Japan 11.-18. februar
Nu har du mulighed for at komme med på denne særlige TechTour Japan, som kan være med til at åbne døre for din virksomhed på det japanske marked. Som verdens tredjestørste økonomi er Japan et højst lukrativt marked at komme ind på for virksomheder for robot- og automationsvirksomheder. 
 
Denne rejser giver dig helt særlige muligheder for:
  • Forretningsudvikling, eksport, partner- og distributørsøgning for fynske tech-virksomheder
  • Deltagelse på Kawasaki Eco Tech Fair, 16.-17. februar
  • Unikke faglige besøg i tre interesse-spor (Cleantech, Robot/automation
  • Individuelle forretningsmøder med særligt udvalgte japanske virksomheder, som har vist interesse for danske forretnings- og samarbejdspartnere
  • Assistance ved planlægning og gennemførelse af jeres individuelle forretningsmøder
  • En hel uge, alt inklusive, for under kr. 15.000
Planlægning, organisation af rejsen, booking af møder, rejseledelse, varetages af Odense & Co / Invest in Odense og er uden beregning for delegationens deltagere.

Baggrunden for turen er den moderne-by-samarbejdsaftale som Odense underskrev med Kawasaki sidste år. Aftalen skal sikre, at fynske teknologivirksomheder i fremtiden bliver inviteret til at byde ind med løsninger på offentlige opgaver i Kawasaki City, som er naboby til Tokyo og Japans 9. største by med 1,4 mio. indbyggere.  
Vil du vide mere om turen, kontakt Joost Nijhoff, joni@odense.dk, tlf: 40469001.
Frist for tilmelding er 29. dec.
Nyt center for automatik og robotteknologi skal uddanne fremtidens arbejdskraft i Odense
Syddansk Erhvervsskole er for nylig blevet godkendt til at udbyde automatikuddannelsen fra august 2017 til glæde for industrien, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft på området. Syddansk Erhvervsskole forventer, at mellem 40-50 elever vil starte på uddannelsen til sommer. Odense Robotics, Syddansk Universitet og
Teknologisk Institut støtter initiativet om at skabe et nyt center for automatik og robotteknologi i regi af Syddansk Erhvervsskole.
SDU opretter Diplomingeniør i robotteknologi
Fra det kommende år vil SDU tilbyde en ny uddannelse, som går under navnet diplomingeniør i robotteknologi. Initiativet tages på baggrund af den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft i den fynske robotklynge. I 2017 forventes den nye 3.5 årige uddannelse at tage imod de første 40 studerende. Uddannelsen vil fokusere mere på det praktiske og mindre på det teoretiske ift. civilingeniør uddannelsen i robotteknologi, som SDU også tilbyder. 
Investor Summit - tre uger efter: forhandlinger i gang
45 investorer og 15 robot-virksomheder var samlet i slutningen af november for hhv. at øjne en god investering eller søge finansiering. Arrangøren, Michael Hansen fra Invest in Odense melder, at der siden mødet har været flere opfølgende møder mellem virksomheder og investorer, og at reelle forhandlinger er i gang. Én virksomhed brugte lejligheden til at afslutte en igangværende forhandling om finansiering for flere millioner. I det kommende nyhedsbrev kan du se, hvilken virksomhed, det drejer sig om.
Nyt fra StartUp Hub'en
KUBO vinder websummit
KUBOs vilde vinter
Det meste af november brugte Kubo på at være rundt i verden for at vise deres virksomhed frem. Turen startede i Lissabon, gik over Silicon Valley, herfra til London og sluttede i Helsinki. Januar fortsætter med ture til Las Vegas, hvor de deltager i konkurrence-showet 'Last Gadget Standing' og endnu en tur til London, hvor de deltager i Bettshow, Europas største konference for læringsteknologi.
 
Stem KUBO videre i konkurrencen Last Gadget Standing ved at afgive din stemme her
 
Læs mere om KUBOS hæsblæsende program og oplevelser ved at følge dette link
Robot At Work
Robot At Work tester og udvikler
Hvordan sikrer man, at en robot, placeret på et ustabilt underlag - f.eks. et stillads på en byggeplads, bliver ved med at arbejde stabilt og præcist i den bane, det var tiltænkt? Det arbejder Finn Christensen og Anders Martiny fra Robot At Work i øjeblikket med at løse. De første tests er gået tilfredsstillende, og efter nytår venter flere. Se video fra den seneste test i robothallen på Teknologisk Institut
Nye virksomheder banker på døren til Hub'en
I de seneste måneder har vi haft interviews og screeninger af seks ansøgere til StartUp Hub'en. Tre virksomheder er blevet udvalgt til at skulle pitche deres produkt og forretningsplan for boardet. Om alle tre får en plads i robothallen hos vores gode samarbejdspartner, Teknologisk Institut, bliver afgjort i januar, og offentliggjort ved Odense Kommunes Nytårskur den 19. januar i Cortex Park. Stay tuned.
 
Et wild card til optagelse i Hub'en er givet til 5-årige Storm, som har lavet denne avancerede automatiseringsløsning til den travle julemand.
 
GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR!
Artikler om den fynske robotklynge
Initiativerne omkring den fynske robotklynge bliver bemærket og omtalt flittigt. Vi har samlet nogle af eksemplerne her for at give et indblik i, hvad der rør sig. 
Du kan læse:
Om produkterne og virksomhederne
Om robot-business:
Torsdag den 19. januar kl. 16.00-18.00 
Sted: Videnbyen. Cortex Park 26. Campusvej. 5230 Odense M 
Under temaet Produktionsdanmark og Odenses rolle heri vil de tre hovedtalere, statsminister Lars Løkke Rasmussen, den nytiltrådte direktør for Universal Robots Jürgen von Hollen og Dansk Metals formand Claus Jensen, komme med deres bud på, hvad der skal til for at udvikle en moderne produktionsby, der skaber job til både kloge hænder og hoveder.
Start: Tirsdag den 7. februar 
Sted: Teknoloigisk Instituts Center for Robotteknologi, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M 
Automationsnavigatør i produktion er en uddannelse, som på et halvt år vil ruste dig med dybdegående viden om automationsværktøjer og hvordan du bruger dem til markant at højne din konkurrenceevne.
Start: Onsdag den 8. februar 
Sted: Teknoloigisk Instituts Center for Robotteknologi, Forskerparken 10 F, 5230 Odense M 
Kom og dyk dybere ind i forståelsen af og konceptet for den næste industrielle revolution, lad os sammen diskutere hvilke dele af Industri 4.0 rammen netop jeres virksomheds strategi skal fokusere på og udvikle sig indenfor for øget vækst og værdiskabelse.
Onsdag den 1. marts kl. 10.00-16.30 
Sted: FJ Industries. Nyborgvej 27. 5863 Ferritslev 
Oplev hvordan FJ Industries har valgt en løsning, hvor de kan flytte deres relativt få robotter mellem flere maskiner. Til trykprøver tages et stopur med, og vi ser hvor lang tid det virkelig tager at omstille fra en maskine til en anden. Hvor fleksibelt er det i virkeligheden - få svaret før DIRAs generalforsamling den 1 marts 2017.
Frameld dig nyhedsbrev